Robin Bruninx, oprichter en gedelegeerd bestuurder Encon

Robin Bruninx

Het Limburgse Encon is gespecialiseerd in duurzame energieprojecten voor industriële bedrijven. Een evidentie dus dat MVO er in de genen zit. Maar voor de eigen organisatie wil de oprichter nog verder gaan en maatschappelijk verantwoord ondernemen op elk vlak doorvoeren.

Een van de mooiste voorbeelden die illustreren hoe Robin Bruninx de aandeelhouders en de medewerkers van Encon op het vlak van duurzaamheid steeds verder drijft, is het nieuwe hoofdkantoor Infinity. Het gebouw is technisch zeer vooruitstrevend, maar gaat ook op andere vlakken erg ver: het restaurant bestaat volledig uit gerecycled, upcycled of gerecupereerde materialen, en er wordt voornamelijk gekookt met lokale, seizoensgebonden producten. Er is een bijenhotel, er zijn egelhuisjes, vleermuis- en uilenkasten, ... Bij de opening beschikte Infinity over het grootste privé laadpalenpark van het land met 300 kW aan laadvermogen. Binnenkort verdubbelt het aantal laadstations. Binnen de 2 jaar wil Encon haar hele wagenpark elektrisch hebben. Het kantoor telt meer dan 40 meetpunten die het energieverbruik in al zijn vormen opvolgen.

Ook aan het personeel werd gedacht in het nieuwe hoofdkantoor met een eigen sporthal, een personal coach, yoga-sessies, een strijk- en brood- en carwashdienst. In het auditorium volgen medewerkers opleidingen, maar ook bedrijven, scholen en verenigingen komen graag langs voor informatiesessies. Bij Encon zijn veel vrouwen aan de slag, wat niet zo voor de hand ligt in een technische omgeving.

De drive om duurzamer te werken zit in het DNA van Robin, maar heeft zich door de niet aflatende druk van Robin ook in het DNA van Encon genesteld. Robin ziet voor zichzelf daarom nu een andere taak. Van de driver om aan MVO te doen, wordt hij steeds meer de motivator die de medewerkers aanmoedigt om verder te gaan en om toch te proberen wat ze zelf vaak als onmogelijk achten.

Terug